dimecres, 10 de novembre del 2010

Fent pedals (o no) a Tenerife

Hola companys.

Us escric aquestes breus ratlles per explicar-vos i compartir amb vosaltres un parell d’experiències en bici durant les meves darreres vacances a Tenerife per si mai us arriba l’ocasió d’anar per allà i les podeu també gaudir.

L’objectiu de les vacances, tal com està manat, era d’inactivitat total: platja/piscina, buffet, migdiada, piscina/platja, i torna a començar. Per això vam triar el sud de l’illa (per qui no hagi estat a Tenerife, és com una gran aglomeració d’hotels i apartaments, amb sol garantit i molt o gens atractiu cultural).

Un cop allà però em va cridar l’atenció la gran quantitat d’activitats “lúdico-esportives” que s’organitzaven al voltant dels esports d’aigua (totes les imaginables) però també la bici (carretera i btt) i senderisme.

En definitiva, que en vaig provar dues i us les recomano ...

“Rafting en BTT”... loqualoquè? Doncs això, com baixar en barca per un riu però en bici durant uns 32 km ... espectaculars paisatges, còmode i tranquil i sense donar més de quatre pedals: tot baixada des de poc menys de 2200 metres fins a nivell del mar. I molt important, és adequat i molt recomanable per a tots els membres de la família a partir dels 10 anys: així aconsegueixes no engrandir la teva imatge d’element insociable i poc solidari amb les teves responsabilitats familiars...

Ho organitza un “oriundo” de Reus (!!), en Maurici(o) junt amb el seu fill Martí(n): casolans i molt agradables. Aquest és el vincle a la seva web (http://www.raftingbike.com/ només està en anglès: que ningú s’estranyi – allà els únics no alemanys-holandesos-alts is rossos érem nosaltres .... Inieeestaaaaaaaa!!!).

Material necessari: ulleres de sol i ganes de gaudir del paisatge.

“Pujada a Las Cañadas del Teide”. Aquesta ja sí va requerir un enfoc “marxes-amb-la-bici-i-aquí-ens-quedem-els-demés”. En fi, què us haig d’explicar.

Et pugen en camioneta fins una mica més enllà de Vilaflor, l’ajuntament més alt d’Espanya a 1400 m, i desde allà fas una ascensió per senders fins a gairebé 2000 m (de fet, arribes bastant a prop d’on comença la baixada del “rafting”. Els enemics a batre: calor i aire molt (mooolt) sec, molt menys oxigen del que estem acostumats (ja no dic del que puc necessitar jo)... i tots els abusos dels buffets (tornar al primer paràgraf). A favor, de nou, uns paisatges espectaculars en un indret únic. I com a premi, després d’un àpat: baixada fins a la platja (aquí el paisatge ja no el veus – la vista es queda en anticipar com serà el proper giravolt

Aquí sí que us haureu d’endur la vestimenta bàsica. Ells us posaran casc i bicicleta (Scott Aspect noves i ben mantingudes, amb frens de disc i una mica pesades ... però el problema continua essent el buffet...). Fins i tot a qui vulgui li posen sabates i pedals automàtics Shimano (jo i el meu peroné en som al·lèrgics com alguns ja sabeu. Us deixo una foto com a evidència (sí, ja sé que això no és l’Everest, però per si un cas).

Aquí teniu la web (http://www.digasports.co.uk/home.htm - efectivament només en anglès, alemany i holandès .... Inieeestaaaaaaaa!!!). Veureu que organitzen diferents sortides.

Una abraçada i ojalà pugueu provar-les.

Sergi

PS: per cert! si llogueu les excursions directament i no a través de l’hotel us estalviareu uns calerons....